Eva Oude Elferink

Eva Oude Elferink (1988) is een Nederlands-Franse journalist. Op dit moment woont ze in Jakarta vanuit waar ze tijdelijk werkt als freelance correspondent Zuidoost-Azië voor NRC Handelsblad en Next.

Ze studeerde communicatiewetenschappen, internationale betrekkingen en journalistiek in Amsterdam en de Verenigde Staten. Na haar studie dook ze samen met vier anderen in privacyschendingen op de werkvloer voor een groot onderzoeksproject van de Groene Amsterdammer. Ook werkte ze als verslaggever voor de Volkskrant, waar ze schreef over uiteenlopende onderwerpen; van het verdwijnen van productiehuizen door bezuinigingen onder Rutte I tot de territoriumstrijd onder ‘1%’-motorbendes.

Momenteel is zij zelfstandig journalist en zijn verhalen van haar verschenen in onder meer NRC Handelsblad/Next, Het Parool, Volkskrant Magazine en HP/De Tijd. In Amsterdam hield ze zich bij NRC ook bezig met digitale en multimediale projecten. Zo was ze redacteur bij NRC Q, een platform waarop werd geëxperimenteerd met nieuwe vormen van online journalistiek, en werkte ze als digitaal eindredacteur voor de buitenlandredactie. Door The Washington Post wordt ze incidenteel ingezet als fixer.

Naast geschreven verhalen maakt ze ook radio voor BNR Nieuwsradio. Zo was ze in het programma B.L.T. regelmatig te horen als mediaverslaggever en schoof ze aan bij urgente nieuwsontwikkelingen. Ook werkte ze als redacteur voor De Ochtendspits en Zaken Doen.

Wil je in contact met mij komen? Stuur mij een mail of bel me. e.oudeelferink[@]gmail.com | +31644298408

Contact

Wil je in contact met Eva komen? Stuur haar dan een bericht en ze zal z.s.m. reageren.

Not readable? Change text. captcha txt